Les habilitats motores són de vital importància en el desenvolupament i funcionament dels nens. Aquestes habilitats els permeten realitzar moviments físics i participar en activitats quotidianes, educatives i recreatives de manera efectiva. Aspectes com el desenvolupament físic, la independència i autonomia, participació en activitats escolars, interacció social o desenvolupament cognitiu.
Fomentar el desenvolupament d’habilitats motores en els nens és determinant per al seu creixement i desenvolupament integral. Proporcionar oportunitats de joc actiu, participació en activitats físiques, pràctica de destreses motores i suport adequat pot ajudar els nens a millorar i enfortir les seves habilitats motores en diferents etapes del seu desenvolupament.
El trastorn d’habilitats motores, també conegut com a trastorn del desenvolupament de la coordinació (TDC) o dispraxia, és una condició que afecta la capacitat d’un infant per a coordinar i executar moviments de manera precisa i fluida. Aquesta dificultat en la coordinació motora no es deu a problemes musculars, sensorials o intel·lectuals, sinó que és el resultat d’un desordre en el processament cerebral de les habilitats motores.
Encara que no es coneixen les causes exactes del trastorn d’habilitats motores, es creu que hi ha múltiples factors que poden contribuir al desenvolupament d’aquesta condició. Alguns dels possibles factors causals inclouen:
Els símptomes del trastorn d’habilitats motores poden variar d’un infant a una altra, i la gravetat dels símptomes també pot ser diferent. Aquests són alguns símptomes comuns associats amb aquest trastorn:
Explican’s la teva situació. Podem ajudar-te
Aquests són alguns passos que pots seguir:
© 2021 Gabinet Psicològic Tena. Tots els drets reservats